Η αποστολή των «Τριών Λιονταριών» πετάει για Ρωσία σε μερικές μέρες και το egglezoi.gr σας παρουσιάζει τους αντιπάλους, τα γήπεδα και γενικότερα ότι χρειάζεται να ξέρετε για την παρουσία της Αγγλίας στη Ρωσία.
Σε 14 μέρες, λοιπόν, θα έχουμε και επίσημα σέντρα στα γήπεδα της Ρωσίας, με τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους να περιμένουν πως και πως την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό και πλέον έχουν απομείνει σχεδόν δύο εβδομάδες για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όλες οι ομάδες έχουν ανακοινώσει τις αποστολές με τους παίκτες και έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία τους, με ορισμένα φιλικά παιχνίδια.
Ως Έλληνες Υποστηρικτές Αγγλικού Ποδοσφαίρου, λοιπόν, υποστηρίζουμε και εμείς με τη σειρά μας την Εθνική Αγγλίας. Με λίγες μέρες λοιπόν να απομένουν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σας παρουσιάζουμε τους αντιπάλους της Αγγλίας, τα γήπεδα στα οποία θα αγωνιστεί και, γενικότερα, ότι χρειάζεται να ξέρετε για την παρουσία των «Τριών Λιονταριών» στη Ρωσία.
Η Αγγλία θα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με το Βέλγιο, την Τυνησία και τον Παναμά, ένας όμιλος που στα χαρτιά φαίνεται εύκολος, αλλά κρύβει παγίδες για μια ομάδα σαν την Αγγλία. Το Βέλγιο και η Αγγλία είναι τα απόλυτα φαβορί για τα δύο εισιτήρια πρόκρισης, αλλά Τυνησία και Παναμάς θα επιδιώξουν την έκπληξη.
ΒΕΛΓΙΟ
Ξεκινάμε με το Βέλγιο που είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα αντιμετωπίσουν τα «Τρία Λιοντάρια» στον όμιλο. Το Βέλγιο τερμάτισε πρώτο στον όμιλο του στα προκριματικά, μπροστά από Ελλάδα και Βοσνία Ερζεγοβίνη. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» παρέμειναν αήττητοι, έχοντας εννιά νίκες και μια ισοπαλία. Έκαναν επίδειξη των επιθετικών τους δυνάμεων, σκοράροντας κατά μέσο όρο 4,3 γκολ ανά παιχνίδι. Εξίσου εντυπωσιακοί ήταν και στα αμυντικά τους καθήκοντα, καθώς σε 14 παιχνίδι δέχτηκαν μόλις έξι γκολ.
Διαθέτουν μια επίθεση-φόβητρο για κάθε άμυνα και έχουν και ένα εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο. Ο Romelu Lukaku ήταν ο πρώτος σκόρερ του Βελγίου στα προκριματικά, έχοντας έντεκα γκολ (!). Ο Eden Hazard είχε έξι και, μαζί με τους Lukaku και De Bryne, θα είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες των «Κόκκινων Διαβόλων». Στην άμυνα οι Vincent Kompany, Toby Alderweireld και Jan Vertonghen θα συνθέσουν ένα πολύ ισχυρό αμυντικό τρίο, αν ο Roberto Martinez πάει με τρεις στην άμυνα.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Roberto Martinez, που προσλήφθηκε από την ομοσπονδία του Βελγίου τον Αύγουστο του 2016. Έχει στο πλάι του τον Thierry Henry, μαζί με άλλους συνεργάτες που είναι επίσης Γάλλοι. Έχει εμπειρία στην προπονητική και έχει στις πλάτες του μια πολύ μεγάλη αποστολή.
ΠΑΝΑΜΑΣ
Περνάμε τώρα και στο φαινομενικά αουτσάιντερ του ομίλου, τον Παναμά. Είναι η πρώτη συμμετοχή στην ιστορία της χώρας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από την τρίτη θέση στα προκριματικά του CONCACAF. Οι «Los Canaleros» τερμάτισαν μπροστά από Honduras, ΗΠΑ και Trinidad and Tobago. Απέσπασε ισοπαλία από Μεξικό και ΗΠΑ αντίστοιχα, ενώ νίκησε Honduras και Costa Rica, σε μια ιστορική πορεία προς τη Ρωσία.
Η πλειοψηφία των παικτών του Παναμά «βγάζουν το ψωμί τους» στο Major League Soccer, με αρκετούς από αυτούς να είναι διασκορπισμένοι σε ομάδες της Κεντρικής και της Βόρειας Αμερικής. Ο αμυντικός των Seattle Sounders, Roman Torres, είναι ο αρχηγός και ένας από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο κεντρικός μέσος Gabriel Gomez έχει τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής του Παναμά και είναι πολύ έμπειρος. Ο Gabriel Torres, ο επιθετικός της Huachipato, είναι η κεντρική απειλή της ομάδας του Παναμά.
ΤΥΝΗΣΙΑ
Τελευταίος αντίπαλος των «Τριών Λιονταριών» είναι η Τυνησία. Είναι η πέμπτη συμμετοχή της χώρας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά την πρώτη θέση που κατέκτησε στα προκριματικά του CAF. Οι «Αετοί» τερμάτισαν αήττητοι στον όμιλο τους, με νίκες απέναντι σε Guinea, Libya και Congo.
Δυστυχώς για την Τυνησία, θα πρέπει να παραταχθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς έναν από τους σημαντικότερους της παίκτες. Πρόκειται για τον Youssef Msakni, ο οποίος τραυματίστηκε άσχημα στον σύνδεσμο του γόνατου του, κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού με την ομάδα του, την Al-Duhail. Η ομάδα της Τυνησίας αποτελείται κυρίως από νέους και εξελίξιμους παίκτες, που οι περισσότεροι ετοιμάζονται να πάρουν μεταγραφή στο πρωτάθλημα της Ligue 1. Με τον Makni να είναι εκτός, το βάρος πέφτει στον Wahbi Khazri, που αγωνίζεται στην Rennes με τη μορφή δανεισμού.
Πάμε τώρα να κάνουμε και μια περιήγηση στα γήπεδα τα οποία θα φιλοξενήσουν τα «Τρία Λιοντάρια», κατά την παρουσία τους στη Ρωσία.
Volgograd Arena (Χωρητικότητα 45.568)
Η Volgograd Arena συνιστά το υπό κατασκευή νέο στάδιο στην πόλη του Volgograd στην νότια Ρωσία, το οποίο χτίζεται στο μέρος που βρισκόταν το παλιό ποδοσφαιρικό σπίτι της Rotor Volgograd, το Central Stadium. Η κατεδάφιση του παλιού σταδίου άρχισε στα τέλη του 2014 και τα πρώτα έργα για το νέο στάδιο έγιναν την άνοιξη του 2015, ενώ στα τέλη του 2017 είναι προγραμματισμένη η ολοκλήρωση του έργου. Το Volgograd είναι το παλιό Στάλινγκραντ στο οποίο έχει λάβει χώρα μία από τις σημαντικότερες μάχες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα συνιστά μία βιομηχανική πόλη με 1.000.000 κατοίκους.
Nizhny Novgorod Stadium (Χωρητικότητα: 45.000)
To Nizhny Novgorod Stadium είναι μία από τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ρωσία που έγιναν με “οδηγό” το Μουντιάλ του 2018 και η συνολική έκταση που καταλαμβάνει όλο το έργο είναι 127.500 τετραγωνικά μέτρα. Από τις 45.000 θέσεις που θα είναι η χωρητικότητα του γηπέδου, οι 902 είναι για άτομα με κινητικά προβλήματα, μαζί με τους συνοδούς τους. Το Νίζνι Νόβγκοροντ είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας που συνιστά από τον 19ο αιώνα και μετά μία σημαντική πόλη του εμπορίου στην Ρωσία.
Kaliningrad Stadium (Χωρητικότητα: 35.000)
To Kaliningrad Stadium είναι ένα νεότευκτο στάδιο στην πόλη του Kaliningrad, που μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει το σπίτι της FC Baltika, η οποία προς το παρόν χρησιμοποιεί το πιο ταπεινό Baltika Stadium. Οι εργασίες για την κατασκευή του άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2015 και η αιτία της καθυστέρησης έναρξης των έργων ήταν οι οικονομικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, με αποκορύφωμα τη χρεοκοπία της εταιρίας που ήταν υπεύθυνη για την ανέγερσή του. Τα αρχικά πλάνα προέβλεπαν τη δημιουργία σταδίου 45.000 θέσεων με μετακινούμενη οροφή όμως τελικά υλοποιήθηκε το σχέδιο κατασκευής γηπέδου 35.000 θέσεων, εκ των οποίων οι 10.000 θα αφαιρεθούν μετά το Μουντιάλ.
ΤΟ «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ»