Εννέα υποψήφιοι για τρεις θέσεις που οδηγούν μακριά από την Premier League. Η ανάλυση της κατάστασης της κάθε ομάδας και όλα τα δεδομένα γύρω από τους… «διαγωνιζόμενους».
Φτάσαμε, λοιπόν, στις τελευταίες «στροφές» της αγαπημένης μας Premier League. Όπως πάντα, αναμένονται «ομηρικές» μάχες για το πέσιμο της… καρό σημαίας και όσο αφορά την πρώτη τετράδα αλλά και το ποιες ομάδες θ’ αποχαιρετήσουν τη μεγάλη κατηγορία και θα μεταβούν στην Championship. Δεν είπα «επιστρέψουν στην Championship», διότι τα φαβορί για τον υποβιβασμό δεν είναι οι ομάδες οι οποίες ανέβηκαν πέρσι, όπως έχουμε συνηθίσει να γίνεται. Ως υποστηρικτής μιας χαρακτηριστικής «ομάδας-ασανσέρ», κι ως γνώστης της παρούσας κατάστασης, σας παρουσιάζω τα πιθανά σενάρια του υποβιβασμού. Η βαθμολογία, με επτά -ή για κάποιους οκτώ- αγωνιστικές ν’ απομένουν, έχει ως εξής.
WEST BROM
Ξεκινάμε με ένα δεδομένο: Η… πολυαγαπημένη (ίσως και όχι) ομάδα του Alan Pardew βρίσκεται με το… «ενάμιση» πόδι στον υποβιβασμό. Η West Brom δεν έδειξε το απαραίτητο «μέταλλο» για ν’ αποσπάσει τις απαραίτητες νίκες -ειδικά εντός έδρας- κόντρα στις Huddersfield, Leicester, ακόμη και στη Southampton -διότι η τελευταία αποτελεί επίσης ισχυρό φαβορί για την Championship-. Εκτός έδρας, τα πράγματα -σαφώς- και δεν βελτιώθηκαν, καθώς ηττήθηκε στις Watford και Bournemouth, με τους παίκτες να βάζουν -κυριολεκτικά- τα κλάματα στο τέλος διότι κατάλαβαν -ίσως λίγο αργά- ότι του χρόνου δε θ’ αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία.
Υλικό υπάρχει, αλλά όλα δείχνουν ότι η εξαιρετική επιλογή της διοίκησης για τη θέση του προπονητή -ναι, ο Alan Pardew– κατάφερε ΚΑΙ αυτό. Δηλαδή το να υποβιβάσει το αξιόμαχο σύνολο που είχε δημιουργήσει ο Tony Pulis που, όντως –προσωρινά κατ’ εμέ- δεν πήγαινε καλά. Βέβαια, ακολουθούν δύο παιχνίδια εντός έδρας με Burnley και Swansea. Δυο ομάδες εξαιρετικές αμυντικά και ειδικά η πρώτη, εξαιρετική γενικότερα. Ακόμα κι αν η Brom πάρει 6 βαθμούς, και οι Stoke και Southampton χάσουν τα δύσκολα παιχνίδια που έχουν, πάλι θα βρίσκεται τελευταία με 26 βαθμούς. Ακολουθούν παιχνίδια με United, Liverpool, Tottenham καθώς και με Palace και Newcastle, ομάδες που επίσης θ’ αναφέρουμε παρακάτω, οπότε το «θαύμα» που κυνηγά η ομάδα του Pardew μοιάζει αδύνατο.
STOKE CITY
Επόμενος; Stoke City. Λίγοι -έως ελάχιστοι- πίστευαν στην αρχή της χρονιάς ότι θα κινδυνεύσει, όπως λίγοι πίστευαν κάτι τέτοιο και για τη WBA. H κόκκινη του Adam της στοίχισε το «τρίποντο» εντός έδρας με την Everton κι η ομάδα του Lambert παρ’ ότι αγωνίζεται βελτιωμένα σε σχέση με εκείνη του Hughes, δεν καταφέρνει πολλές φορές να πάρει ότι αξίζει απ’ τα παιχνίδια της. Ο Guardiola μίλησε για μια δεμένη ομάδα με καλή άμυνα -πράγματι-, αλλά οι ισοπαλίες με Southampton και Leicester εκτός έδρας και με Brighton και Watford εντός, δεν τη βοήθησαν. Ο Shaqiri προσπαθεί, αλλά δεν είναι κι ο… Messi, όπως χαρακτηριστικά είπε ο προπονητής του. Υλικό υπάρχει, ίσως καλύτερο απ’ της Brom, αλλά η ομάδα βρίσκεται 19η με 27 βαθμούς. Τι μέλλει γενέσθαι, όμως;
Η Stoke έχει ν’ αγωνιστεί κόντρα σε Arsenal, Tottenham και Liverpool απ’ τις ομάδες του top-6 αλλά και σε West Ham, Swansea και Palace απ’ τις ομάδες που την ανταγωνίζονται στον υποβιβασμό. Το παιχνίδι της Tottenham είναι εντός αλλά σε «κακή» αγωνιστική, λόγω πιθανής ήττας των Λονδρέζων στο Stamford Bridge στην αγωνιστική 32. Μοιραία, το πρόγραμμά της την κάνει πολύ πιθανή υποψήφια για ν’ ακολουθήσει τη West Brom προς τα… κάτω. Το θετικό στην όλη κατάσταση, είναι ότι η ομάδα έχει δείξει ότι ΜΠΟΡΕΙ. Μπορεί να κάνει πράγματα. Σε αντίθεση με τις West Ham, Brom και Southampton, που έχουν δείξει να… τελματώνουν στον αγωνιστικό χώρο. Θα χρειαστεί σίγουρα μια δόση τύχης για τον Lambert, κάποια προσωπική ενέργεια των Shaqiri, Choupo-Moting και Allen, ίσως, και πάνω απ’ όλα πολύ πάθος. Για να δούμε…
SOUTHAMPTON
Ο επόμενος διαγωνιζόμενος είναι η -αγαπημένη, για πολλούς- Southampton. Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι που βρίσκεται σ’ αυτό το άρθρο, καθώς το υλικό είναι τουλάχιστο για τη μέση της βαθμολογίας. Τότε, τι πήγε λάθος; Είναι προφανές -πιο προφανές από κάθε άλλη τέτοια ιστορία, ίσως- ότι ο κύριος που θέλει να λέγεται προπονητής και καθόταν στον πάγκο της, δεν ενσάρκωσε ούτε στο ελάχιστο την έννοια αυτή. Ο Pellegrino, λοιπόν, κατάφερε να έχει στη ζώνη του υποβιβασμού μια ομάδα που έχει στη σύνθεσή της το βασικό δεξι μπακ της Εθνικής Πορτογαλίας, το αναπληρωματικό αριστερό μπακ της Εθνικής Αγγλίας, ένα απ’ τα καλύτερα «εξάρια» εκτός top-6, δυο ποιοτικότατους και ταλαντούχους μέσους -Ward-Prowse και Hojbjerg-, ένα πολύ καλό «δεκάρι» -Tadic-, έναν πολύ καλό εξτρέμ -Redmond- και δύο πολύ καλούς επιθετικούς -Gabbiadini και Carrillo-.
Είδατε πως ήμουν έως και… αυστηρός στην παραπάνω απαρίθμηση παικτών, εννοώντας ότι δεν έκανα μνεία σε παίκτες της που μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε ομάδα απ’ την έβδομη θέση και κάτω. Πρόκειται όπως βλέπετε περί κατορθώματος, το να βρίσκεται αυτή η ομάδα 18η. Το μπόνους της; Οι δύο αγωνιστικές παραπάνω. Η μία στην εβδομάδα 34 του πρωταθλήματος, όπου βέβαια η έδρα της Leicester δεν ήταν ποτέ εύκολη, κι η άλλη μεσ’ στη Swansea -πιθανόν- στην 37. Συνολικά, έχει ν’ αντιμετωπίσει ακόμη Chelsea, Arsenal και City απ’ τις top-6 ενώ απ’ τις υπόλοιπες West Ham, Leicester, Bournemouth -ίσως το μόνο «εύκολο» παιχνίδι της- κι Everton. Βλέπουμε ότι το πρόγραμμα δεν προσφέρεται για τον «άθλο» που πρέπει να πραγματοποιήσει -γιατί με την εικόνα που δείχνει, περί άθλου πρόκειται-.
Το «συν» στην περίπτωση της Soton, είναι το υλικό το οποίο διαθέτει. Οι παίκτες της είναι οι ίδιοι που πέρσι απέκλεισαν τη Liverpool στο Carabao Cup, οι ίδιοι που τερμάτιζαν αρκετά ψηλότερα στη βαθμολογία και οι ίδιοι που έχουν πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις στο παρελθόν, ακόμα και με τους πιο δύσκολους αντιπάλους. Το μεγάλο της μειονέκτημα, είναι ότι αφού «ξύπνησε» κι έδιωξε τον Pellegrino, πήρε άλλον ένα… υπνάκο, προσλαμβάνοντας τον Hughes. Τον άνθρωπο εξ’ αιτίας του οποίου η προηγούμενη ομάδα της ανάλυσης αυτής, βρίσκεται προτελευταία.
Η πλάκα είναι ότι όχι μόνο τον προσέλαβε, αλλά λαμβάνει κι εξαιρετικές κριτικές απ’ όλους εκτός ομάδας, ότι δηλαδή είναι ο κατάλληλος άνθρωπος με τον οποίο η Southampton όχι μόνο θ’ αποφύγει τον υποβιβασμό, αλλά θα… «μακροημερεύσει» και θα χτιστεί. Κάτι που προσωπικά μου προκαλεί μόνο γέλιο και τίποτα λιγότερο, εφ’ όσον έχω δει τα «έργα» του κυρίου αυτού στη Stoke. Μια ομάδα σκληροτράχηλη, που ποτέ δεν τερμάτιζε στην πρώτη οκτάδα αλλά ποτέ δεν κινδύνευε κιόλας. Καλώς ή κακώς, ο χρόνος θα δείξει εάν η ομάδα όντως εμφανίσει τις δυνατότητές της κι εάν όντως ο Hughes είναι ο κατάλληλος άνθρωπος γι’ αυτή την πρόκληση. Δεν έχω αναφέρει το FA Cup, στο οποίο κατά τη γνώμη μου δε θα πρέπει να δώσει βάση, λόγω του -πολύ- πιθανού υποβιβασμού, για να μη ζήσει στιγμές Wigan, που τώρα «περιπλανιέται» κάπου στη League 1.
WEST HAM
Η «κουρτίνα 4» κρύβει την ιστορική West Ham, βγαίνοντας σιγά-σιγά απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα αυτή αποτελεί παρόμοια περίπτωση με τη Southampton. Υλικό για πολύ ψηλότερα και κακοί προπονητές. Η νοοτροπία γενικά της ομάδας διαφέρει λίγο απ’ αυτή της ανωτέρω, καθώς χαρακτηρίζεται από πιο «old-fashioned» στοιχεία. Δε θα λέγαμε «παλιομοδίτικα», αλλά πιο «παραδοσιακά». Η ομάδα βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση λόγω του πρώτου προπονητή που ξεκίνησε τη σεζόν, Slaven Bilic, αλλά και του κυρίου που βρίσκεται τώρα στο «τιμόνι», του David Moyes. Ο Bilic βασίστηκε στην εκπληκτική χρονιά της ομάδας του επί Payet κι όλοι πίστεψαν ότι είναι προπονητής. Κάτι το οποίο δεν απεδείχθη, έτσι αντικαταστάθηκε. Θα μου πείτε, από ΠΟΙΟΝ; Σωστά, θα σας πω.
Ο κύριος ο οποίος ήρθε έχει αποδείξει ότι δε μπορεί να σταθεί σε μεγάλη ομάδα, αλλά οι κύριοι της διοίκησης αποφάσισαν να φέρουν μια ακόμη «αλεπού» των πάγκων. Ο Moyes δεν έχει κερδίσει τους παίκτες, δεν έχει καταφέρει να τους κάνει ν’ αποδώσουν στο 100% μέχρι στιγμής κι η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Έχει επίσης ένα ματς λιγότερο και στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος καλείται να παίξει με τις Chelsea, Arsenal, City και United εκ του top-6 αλλά και τις Soton, Stoke, Leicester κι Everton. Χαρακτηριστικό ότι απ’ τις «μικρές», μόνο η Leicester είναι εκτός έδρας, κάτι που φυσικά δίνει ελπίδες στις τάξεις των «Σφυριών». Ελπίδες, όμως, που μόνο με καλές εμφανίσεις μπορούν να έχουν, και όχι εμφανίσεις σαν το εντός έδρας 3-0 απ’ τη Burnley. Η ομάδα δείχνει να μην έχει θέληση κι αν συνεχίσει θα το πληρώσει σίγουρα, διότι η Stoke για παράδειγμα έχει μπόλικη.
CRYSTAL PALACE
Επόμενη συμμετοχή στο «υποβιβάσου κι εσύ», η Crystal Palace. Η ομάδα μπορεί να μην έχει την ποιότητα των West Ham και Southampton, έχει όμως μάλλον το αμέσως επόμενο ποιοτικότερο roster. Παρ’ όλ’ αυτά, παρουσιάζει θέληση εντός του γηπέδου. Η ομάδα έχει σκληροτράχηλους παίκτες που το αποδεικνύουν. Στα αρνητικά είναι ότι δεν έχει παιχνίδι λιγότερο, αλλά στα θετικά είναι ότι επέστρεψε ο δικός της Shaqiri, ο Wilfried Zaha. Ο άνθρωπος που έχει παίξει, εξτρέμ, δεκάρι, δεύτερο φορ, διότι είναι ότι ποιοτικότερο διαθέτει η ομάδα. Είναι συνηθισμένη σε τέτοιες καταστάσεις, όπως και πέρσι που πάλευε -με άνισους όρους- με τη Hull City για το ποια θα είναι η Τρίτη ομάδα που θα υποβιβαζόταν, μετά τις Sunderland και Middlesbrough.
Άνισους, γιατί μια ομάδα για να σωθεί δε φτάνει να έχει παίκτες, να παίζει καλά κλπ πρέπει να έχει και τα απαιτούμενα ΤΗΛΕΦΩΝΑ. Πέρσι, τα είχε με τον… «μετρ» του είδους, «Big Sam». Φέτος, μπορεί ο προπονητής της να κοιμάται -λόγω ηλικίας και μόνο να το δει κανείς- αλλά έχει τις απαραίτητες γνωριμίες για να πάρει τα παιχνίδια που θέλει. Και σε ποια αναφέρομαι; Σ’ αυτό μεσ’ στη Bournemouth, μεσ’ στη Watford, εντός με τη Leicester κι εκτός τελευταία αγωνιστική με τον -μάλλον- ήδη πεσμένο Pardew. Απ’ τους top-6 έχει μόνο τη Liverpool, πρώτον εντός και δεύτερον αυτή την αγωνιστική κιόλας, οπότε η παραμονή φαντάζει αρκετά εύκολος στόχος μ’ αυτό το πρόγραμμα.
HUDDERSFIELD
Και περνάμε στη «νεοφώτιστη» Huddersfield. Το σύνολο του David Wagner ξεκίνησε εντυπωσιακά τη χρονιά με το 3-0 στην έδρας της Palace κι έδειξε ότι θα παρουσιάσει κάτι καλό στην Premier League. Η αλήθεια είναι ότι έχει το χειρότερο roster βάσει μονάδων, κάτι που δεν άφησε να φανεί χάρη στο αξιόμαχο σύνολο που δημιούργησε ο «κουμπάρος» του Klopp. Το δύσκολο είναι τα παιχνίδια με τους top-6 που έχει στο τέλος -City, Arsenal, Chelsea- και τα εκτός έδρας που έχει με ομάδες που μάχονται επίσης για τη σωτηρία τους -Newcastle, Brighton-. Οι «Terriers» πρέπει να κάνει τα πάντα για να έχει σωθεί μέχρι την 37η αγωνιστική, όπου η χρονιά τελειώνει δύσκολα.
Αφού δε μπόρεσε να σκοράρει εντός έδρας έναντι 10 παικτών της Swansea κι έναντι 11 της Crystal Palace, νομίζω πως συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για υποβιβασμό. Καλή η προσπάθειά της, καλή κι η σεζόν αλλά μάλλον δεν αρκεί. Οι παίκτες της -εκτός των Mooy και Pritchard- είναι «λίγοι» για την Premier League, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκεί που αυτή έχει Van La Parra, Quaner και Ince, οι άλλοι διαγωνιζόμενοι έχουν Shaqiri, Choupo-Moting και Allen, ή Zaha – Townsend, ή Redmond, Tadic και Boufal. Ας μην λέμε μεγάλες κουβέντες όμως, διότι μπορεί να μας διαψεύσει, όπως κάνει μέχρι στιγμής.
SWANSEA CITY
Ανεβαίνοντας, μας περιμένει η Swansea. Οι Ουαλοί, που σώθηκαν πέρσι, απ’ ότι φαίνεται θα το καταφέρουν και φέτος. Εκεί που ήταν τελευταίοι, ο Carvalhal τους «ανέστησε» κι αποδίδοντας σωστό κι αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, συγκέντρωσε τους απαιτούμενος βαθμούς για να τους βγάλει απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Το σύστημα έγινε με τρεις στην άμυνα, κάτι που απέδωσε -μάλιστα ο Mawson κλήθηκε και στην Εθνική- και στο κέντρο ο Ki έχει πάρει τα «ηνία». Στην επίθεση, οι αδερφοί Ayew συνεργάζονται άψογα και σε συνδυασμό με ορισμένα «μεγάλα» αποτελέσματα εντός έδρας επί των Arsenal και Liverpool, η ομάδα αισιοδοξεί.
Στα του προγράμματος, United, City και Chelsea θ’ απασχολήσουν τους «Swans» απ’ τις top-6. Επίσης, θα παίξουν -νωρίς- μέσα στα Hawthorns και Vitality, ενώ θα φιλοξενήσουν τις Everton, Stoke και Soton. Με τις δύο τελευταίες να «καίγονται» επίσης για τους εκάστοτε τρεις βαθμούς, μένει να δούμε εάν αυτές οι μάχες θα είναι όσο συναρπαστικές όσο φαίνονται. Η Swansea, πάντως, έδειξε να ξέρει να παίρνει τ’ αποτελέσματα που επιθυμεί κι επιδεικνύει πάντα την απαιτούμενη σοβαρότητα.
NEWCASTLE
Σιγά-σιγά απομακρυνόμαστε απ’ την επικίνδυνη ζώνη, καθώς η ομάδα του Αγγλικού βορρά έχει καταφέρει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και να πάρει τα παιχνίδια που ήθελε. Παρ’ ότι δυσκολεύτηκε κατά καιρούς, ο Rafa Benitez έδειξε πως είναι να είσαι κανονικός προπονητής και να γνωρίζεις τι θέλεις απ’ την ομάδα σου στον αγωνιστικό χώρο, και ειδικά το πως να το πάρεις αυτό. Η ομάδα έκανε κάποιες μεγάλες νίκες -όπως έναντι στη Manchester United- και πλέον τα πράγματα είναι στο χέρι της. Έτσι, μπορεί να πάρει αρκετούς βαθμούς απ’ τις αναμετρήσεις ενάντια στις Huddersfield, Leicester, Everton, West Brom -που στην 36η αγωνιστική μπορεί να χει ήδη πέσει- και Watford. Όσο για τους «μεγάλους», Arsenal και Chelsea θα έρθουν στο… «αφιλόξενο» St James’ Park ενώ η ομάδα θα μεταβεί στο Wembley για να παίξει με την Tottenham.
Ο Kenedy έχει αποδειχθεί μια πολύ σημαντική προσθήκη, ο Gayle ξανασκοράρει, ο Shelvey κάνει και πάλι πολύ καλά παιχνίδια κι ο Lascelles ηγείται της άμυνας. Μπορεί να μην απέχει πολλούς βαθμούς απ’ τον υποβιβασμό, αλλά το κλίμα στην ομάδα, η φόρμα της και το πρόγραμμα προσφέρονται για τη σωτηρία. Διαθέτει παίκτες ικανούς, τίμιους που χωρίς φανφάρες θα κάνουν αυτό που θέλει ο προπονητής τους. «Ατού» τους; Η έδρα. Είχα την τύχη να βρεθώ στο St. James’ Park φέτος, στην επέτειο των 125 χρόνων της ομάδας. Ήταν δύσκολος μήνας, η Newcastle δεν έπαιρνε αποτελέσματα, αλλά ο κόσμος έδωσε «βροντερό» -οκ, για τα αγγλικά έστω δεδομένα- παρών και τώρα που η ομάδα έχει ξαναβρεί το δρόμο της, ελπίζουν όλοι μαζί να καταφέρουν να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία. Στο χέρι τους είναι, όπως προείπα, μένει να το αποδείξουν και στους αγωνιστικούς χώρους.
BRIGHTON & HOVE ALBION
Φτάσαμε πλέον αρκετά ψηλά στη βαθμολογία. Προσέξτε, στη βαθμολογία, όχι σε βαθμούς. Η «νεοφώτιστη» Brighton μπορεί να πιάσει τον θεωρητικό στόχο για τη σωτηρία, που είναι οι 40 βαθμοί, με δύο νίκες στα ερχόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια με τις Leicester και Huddersfield. Αυτό θεωρείται επιτακτική ανάγκη, διότι απο κει και πέρα, το «χάος». Ταξιδεύει στις Palace και Burnley, αλλά έχει ν’ αντιμετωπίσει και τις City, Liverpool, United και Tottenham! Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα κλείνει η χρονιά γι’ αυτούς -κάτι σαν την περσινή Watford-, οπότε θέλουν να… κλείνουν το φάκελο παραμονή και να ξεκινήσουν το σχεδιασμό τους για την επόμενη σεζόν.
Η ομάδα έχει αποδείξει ότι παίζει καλό και ορθολογικό ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν κινδύνεψε απ’ την αρχή της σεζόν, κάτι που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή της, Chris Hughton, αλλά και σε μερικούς αστέρες της ομάδας με πρώτο και κύριο τον Pascal Gross. Ο μεσοεπιθετικός έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα και μαζί με τους Murray, Knockaert και Propper συνθέτουν μια πολύ δυνατή ομάδα κι οδηγούν τη Brighton εκ του ασφαλούς. Είναι πιο πολύ απ’ τον καθέναν στο «χέρι» της η παραμονή και μένει να δούμε εαν ανταποκριθεί στις προσδοκίες που η ίδια δημιούργησε στην αρχή της χρονιάς.
Bonus: «ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΕΕ ΜΟΥΥΥ…»
Το κλείσιμο της ανάλυσης αυτής έχει σκοπό να σας υπενθυμίσει ότι δε παίζει ρόλο μόνο η αγωνιστική εικόνα, θα λέγαμε μάλιστα ότι καταλαμβάνει το μικρότερο μέρος της συνολικής εικόνας μιας ομάδας. Μεγαλύτερη σημασία έχει η εξωαγωνιστική εικόνα. Σαφώς και δεν εννοούμε τα έκτροπα που γίνονται στη χώρα μας -ή και σε άλλες-, διότι στην Αγγλία υπάρχει κάποιος ποδοσφαιρικός πολιτισμός, εντός γηπέδων τουλάχιστο. Είδαμε και πέρσι, όταν η Palace έγινε… Barcelona ξαφνικά, κι όταν ο καημένος ο Marco Silva πήγαινε να κερδίσει λέγοντας «κοιτάμε τον εαυτό μας μόνο», ότι δε σώζονται έτσι οι ομάδες. Η λογική λέει West Brom, West Ham και Southampton, εαν το δούμε καθαρά βάσει της αγωνιστικής εικόνας.
Εαν λάβουμε υπ’ όψην και την… Cosmote, προγνωστικό μου είναι ότι την παρέα του Pardew θ’ ακολουθήσουν οι Huddersfield και Stoke. Αυτό τεκμηριώνεται απ’ το ότι ούτε ο Wagner ούτε ο Lambert έχουν δείξει να έχουν τις απαραίτητες… επαφές στο κινητό τους τηλέφωνο, διότι είτε δεν έχουν καταλάβει ακόμη πως λειτουργεί το σύστημα είτε δεν έχουν ακόμη τις απαραίτητες γνωριμίες. Σε αντίθεση με τους Moyes, Hughes και Hodgson οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τον τομέα αυτό (Αγωνιστική 38: West Ham-Everton: ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ. Crystal Palace-West Brom: ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ -εαν δεν έχει ήδη πέσει κάποιος-).
Όπως και να ‘χει, θυμηθείτε το «άρτος και θεάματα» κι ακόμα κι αν υποστηρίζετε κάποια εκ των ανωτέρω, μη «χαλιέστε» κι απολαύστε τις τελευταίες «στροφές» του συναρπαστικού αυτού πρωταθλήματος.