Τσέλσι

Γκουαρδιόλα και Κλοπ σχολίασαν το δαπανηρό «κρεσέντο» της Τσέλσι

Η Τσέλσι διάγει μια περίοδο υψηλών δαπανών για την αγορά ποδοσφαιριστών, με τον Τοντ Μπόελι να έχει ξοδέψει περισσότερες από 500 εκατομμύρια λίρες για την ενίσχυση του συλλόγου.

Η εξαγορά της Τσέλσι, έπειτα από την αποχώρηση του Ρομάν Αμπράμοβιτς έφερε μεγάλες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και πλήρη ανοικοδόμηση του ρόστερ. Πολύ ακριβές μεταγραφές και υπέρογκα συμβόλαια, τα οποία φλερτάρουν με κυρώσεις και βρίσκονται υπό τη συνεχή εποπτεία του Financial Fair Play.

Οι «μπλε» του Λονδίνου έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, με τους αντιπάλους τους να προβληματίζονται. Όταν ρωτήθηκαν για το θέμα οι Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ δεν έκρυψαν την αγανάκτηση τους και σχολίασαν δηκτικά με φανερά ειρωνικό ύφος.

Από την πλευρά του ο Ισπανός προπονητής των «Πολιτών» στάθηκε στις αντιδράσεις που θα λάμβανε η ομάδα του αν είχε παρόμοια δράση με την Τσέλσι και στάθηκε στους τίτλους που κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι κατά την παρουσία του.

Συγκεκριμένα ο Γκουαρδιολα δήλωσε: «Δεν με αφορά τι κάνουν οι άλλοι, μα εκπλήσσομαι γιατί δεν είναι ομάδα που ανήκει στο αραβικό κράτος», είπε με έντονα ειρωνική χροιά, αφού η ομάδα του βρίσκεται υπό αραβική ιδιοκτησία.

«Αυτό που γνωρίζω είναι πως εμείς κερδίσαμε 11 τίτλους τα τελευταία 5 χρόνια, όντας στην 5η ή 6η θέση με τις περισσότερες δαπάνες. Αυτό είναι το μόνο που μετράει για εμάς», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη: Η Ρίβερ Πλέιτ έσπασε ρεκόρ από τη μεταγραφή του Ένζο Φερνάντες στην Τσέλσι!

«Όχι μόνο στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά γενικότερα στην Ευρώπη, πρέπει να ξοδέψεις για να είσαι ανταγωνιστικός. Η αγορά είναι περίεργη. Η στάση της Τσέλσι δε με αφορά. Δε θέτω την άποψη μου για άλλους συλλόγους, γιατί υπάρχουν περιορισμοί και κανόνες στους οποίους πρέπει να υπακούμε.

«Ωστόσο εμείς κατηγορηθήκαμε πολλάκις για τα έξοδά μας. Δεν ξεχνώ πως 8-9 ομάδες του πρωταθλήματος έστειλαν επιστολές προς την Πρέμιερ Λιγκ, ώστε να τιμωρηθούμε. Αυτό συνέβη σε εμάς. Η πραγματικότητα είναι πως είμαστε στην 5η θέση σε καθαρές δαπάνες και αυτό δεν αμφισβητείται», πρόσθεσε ο Καταλανός τεχνικός.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η απάντηση του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έδειξε να μην καταλαβαίνει πως κατάφερε η Τσέλσι να ξοδέψει τόσα χρήματα χωρίς περιορισμούς.

«Δε λέω τίποτα χωρίς το δικηγόρο μου», αστειεύτηκε αρχικά ο Γερμανός. «Δεν κατανοώ ακριβώς πώς λειτουργούν τα πράγματα, τι μπορείς να κάνεις και τι όχι. Πάντως πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσό στα δύο τελευταία μεταγραφικά παράθυρα», πρόσθεσε.

«Οι παίκτες που έφεραν, πρόκειται για πραγματικά πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, οπότε από αυτή την άποψη συγχαρητήρια που κατάφεραν να τους αποκτήσουν. Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν, αλλά δεν χρειάζεται εγώ να το εξηγήσω. Ευτυχώς όλοι σας γνωρίζετε ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα και αυτό αρκεί», ανέφερε.

Ακολουθήστε την σελίδα μας στο Instagram εδώ!

Σε αμιγώς ποδοσφαιρικό πλαίσιο ο Κλοπ ρωτήθηκε για την ενδεχόμενη βελτίωση του συνόλου του Γκρέιαμ Πότερ.

«Ναι, ο Γκρέιαμ γνωρίζει καλύτερα», είπε ο τεχνικός των «Ρεντς». «Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Τοντ Μπόελι εμπλέκεται στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή, όπως επίσης θα αρχίσουν να ανακάμπτουν και να παίζουν καλύτερα. Με την ποιότητα που διαθέτουν θα είναι δύσκολο να μη βρουν το σωστό δρόμο. Το πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό, μένει να το δούμε».

Picture of Νίκος Καλεντερίδης

Νίκος Καλεντερίδης

Ο Νίκος Καλεντερίδης υπογράφει ως #kale και όσο θυμάται τον εαυτό του παρακολουθεί ποδόσφαιρο. Από τις θετικές επιστήμες βρέθηκε να αρθρογραφεί για τα βρετανικά γήπεδα και δηλώνει οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ως έφηβος στιγματίστηκε από τις κρύες, βροχερές νύχτες στο Britannia, ενώ ποδοσφαιρικό του «guilty pleasure» είναι ο Τζακ Γκρίλις. Στο δίπολο Λάμπαρντ ή Τζέραρντ απαντά περήφανα Πολ Σκόουλς!

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γουέμπ VAR
Μειωμένα τα λάθη το VAR κατά 80% σύμφωνα με τον Γουέμπ
tyc (9)
«Πόλεμος» στις ακαδημίες Λίβερπουλ, Τσέλσι & Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
tyc (7)
Λιντς: Τζέιμς & Σόλομον επιστρέφουν στη δράση
tyc (6)
Επέκτεινε τη συνεργασία του με την Τότεναμ ο Σπενς
tyc (5)
Στην κορυφή της λίστας της Ρεάλ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ
tyc (4)
Τούχελ: «Συγγνώμη που έχω γερμανικό διαβατήριο»
Μίλνερ Μπράιτον
Και ο Μίλνερ στους απόντες για την Μπράιτον
tyc (2)
Τι δήλωσε για Σον & Ριτσάρλισον ο Ποστέκογλου
Λίνεκερ Κάρσλι
Λίνεκερ: «Θα έδινα τη δουλειά στον Κάρσλι»
9ece6dd0-f5d2-11ee-87ea-11a045af03c9
Τον Αμορίμ «εξετάζει» ως διάδοχο του Γκουαρδιόλα η Σίτι
Τούχελ FA
Ανακοίνωσε κι επίσημα τον Τούχελ η F.A.
Τούχελ φαβορί
Tόμας Τούχελ, ο νέος προπονητής της Εθνικής Αγγλίας
FA Cup κλήρωση
Η κλήρωση του πρώτου γύρου του FA Cup!
Μεντί
Μεντί:«Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό από αρκετούς από τους παίκτες της Σίτι, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού»
Τούχελ φαβορί
Τόμας Τούχελ, το φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας
Σαλάχ Αγγλία
Επέστρεψε νωρίτερα ο Σαλάχ στην Αγγλία
τριπλή επιστροφή Μπράιτον
Τριπλή επιστροφή για την Μπράιτον μετά το break
jim-ratcliffe-sir-alex-1140x641
Σάλος με την απόφαση της INEOS να «ξηλώσει» τον Σερ Άλεξ
Γκρίλις Άρνολντ
Γκρίλις: Το στοίχημα με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ που κόστισε 500 λίρες [vid]
Κάρσλι
Κάρσλι: «Χρειάζεται ένας world-class προπονητής που έχει κερδίσει τρόπαια»